Retur gratuit in 30 de zile

Dacă un produs achiziționat nu te mulțumește , îl poți returna gratuit în 30 de zile calendaristice de la momentul livrării/ridicării. Pentru returnare este necesar sa trimiți formularul de retur până cel târziu în a 30-a zi calendaristică de la data livrării/ ridicării.

 

Serviciul Retur gratuit in 30 de zile nu afecteaza in niciun fel drepturile legale de retragere in 14 zile pentru comert la distanta.

 

Detalii despre dreptul la retragere:

 

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separate

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

 

Conditii generale pentru returul produselor 

 

  • Produsele pe care le returnezi trebuie să fie în aceeași stare în care le-ai primit. 
  • Returul se face cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) și toate documentele cu care a fost livrat produsul.
  • Produsul trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat și însotit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat.
  • Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.
  • Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.
  • Electrocasnicele mici, in cazul in care au fost desigilate si testate de catre client, trebuie aduse curate pentru ca returul sa fie acceptat.

 

Returnarea produselor in urma completarii formularului de retur

Ai la dispozitie 7 zile lucratoare sa trimiti produsul ambalat corespunzator prin Posta sau Curierat Rapid.

– Coletul trebuie sigilat pentru a putea fi preluat,iti recomandam o cutie solida sau un plic, ambele cu protectie la interior.

–  Trebuie completat un formular de retur pentru fiecare dintre produsele pe care doresti sa le returnezi. Acestea vor fi ambalate separat, fiecare avand AWB propriu.

– Dimensiunea unui colet trebuie sa aiba suma laturilor de maximum 3 metri

 

Rambursarea sumei plătite la cumpărare:

 

  • Banii vor fi returnati în contul specificat de tine în formularul de retur sau pe card, dacă ai plătit online;
  • Banii vor fi vizibili în contul sau pe cardul tău în maximum 14 zile calendaristice;

 

Fiecare produs resigilat, indiferent de categorie, se returnează conform condițiilor specifice categoriei respective.

Limitarea dreptului la retur gratuit in 30 de zile
Compania Atum System isi rezerva  dreptul de a limita serviciul “Retur gratuit in 30 de zile” in cazul unor retururi repetate, indiferent de tipul produsului returnat.
Consumatorul va fi informat printr-o notificare scrisa, apel sau prin posta electronica, atunci cand se constata un comportament incorect.